Drop Down Menus CSS Drop Down Menu Pure CSS Dropdown Menu

30 Νοε 2014

ΜΑΛΛΙΑ: 10 Tips Για Μαλλιά με Αφέλειες!Οι αφέλειες πλαισιώνουν το πρόσωπο μας και για αυτό ακριβώς ονομάζονται η κορνίζα του.
Όπως λοιπόν θέλουμε να βάλουμε την πιο όμορφη κορνίζα σε μια αγαπημένη φωτογραφία έτσι πρέπει να συμπεριφερθούμε και στο πρόσωπο μας!
Αρχικά επιλέγοντας το μήκος και ύφος αφέλειας που μας ταιριάζει!
1. Επειδή πλέον τα μάτια θα τονιστούν περισσότερο, καλό είναι να αφήσουμε τα έντονα smokey ματια στην άκρη ή επιλέγοντας τα μόνο σε βραδινές εξόδους, αφού το Make up μας πρέπει να συμπληρώνει το χτένισμα μας και όχι να το συναγωνίζεται!
Επίσης τα γυαλιά μας πρέπει να εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος και να τα ταιριάζουν με αυτές, αφού κάθε σχήμα αφέλειας όπως και κάθε σχήμα γυαλιών έχει άλλο στυλ.

2. Ο ιδρώτας είναι ο εχθρός τους για αυτό αποφύγετε να τις κόψετε τους ζεστούς μήνες αφού δε θα τις χαρείτε ιδιαίτερα και θα σας ταλαιπωρήσουν.
Εάν δεν είχατε ποτέ πριν και μαθαίνετε πώς να τις χειρίζεστε τώρα ο Σεπτέμβριος μέχρι το πολύ ο Μάρτιος είναι οι μήνες για να το τολμήσετε.
3. Πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον κομμωτή/κομμώτρια σας αφού συνήθως οι αφέλειες που ζητάμε και έχουμε στο μυαλό μας δεν είναι αυτές που μας κάνουν!
Μην μπείτε απλά στο κομμωτήριο και ζητήσετε αφέλειες, να το έχετε ψάξει με εικόνα για δείξετε ακριβώς αυτό που θέλετε και φυσικά να μάθετε εάν τα δικά σας μαλλιά, η δική σας ποιότητα και ποσότητα τρίχας και κυρίως εάν το δικό σας σχήμα προσώπου υποστηρίζει το συγκεκριμένο κούρεμα!

4. Θέλουν τον χρόνο τους!
Εάν δεν τα έχετε ξανά κόψει αφέλειες το να τις ισιώνετε και να κάνετε διάφορα στυλ με αυτές (γυριστές, με τα πλαϊνά να μπαίνουν μέσα ή να πετάνε προς τα έξω, στο πλάι, στη μέση αλά 60s και άλλα hairstyles) θα πάρει λίγο χρόνο!
Κάντε λοιπόν υπομονή αφού θα αργήσετε λίγο να τις μάθετε.
Και μην ξεχνάτε να τους χαρίζετε το στυλ που τους αξίζει με το ανάλογο ντύσιμο!
5. Διατηρήστε τες στο μήκος που σας ταιριάζει και σας αρέσει με μια πιο τακτική επίσκεψη στο κομμωτήριο αφού ΠΟΤΕ οι αφέλειες δεν δείχνουν το ίδιο όταν είναι κομμένες από το δικό μας ερασιτεχνικό χέρι!
Και μιλώ εκ πείρας αφού οι ίδιες θα τις κόψουμε τελείως ίσιες τύπου Play Mobil χωρίς αυτά τα κάθετα ψαλιδίσματα και τα ομοιόμορφα μακριά πλαϊνά που μας κάνουν στο κομμωτήριο κάνοντας να φαίνονται πιο παιχνιδιάρικες και πιο όμορφες. 
Αλλά αν για κάποιο λόγο θέλετε να τις κόψετε οι ίδιες βρέξτε τες χτενίστε τες και κόψτε τες πολύ πιο κάτω από εκεί που θέλετε αφού μόλις τις στεγνώσετε το μήκος θα ανέβει.
Αλλιώς χτενίστε ισιώστε και κόψτε προσεκτικά!

6. Εάν δεν έχετε τελείως ίσια μαλλιά η περιποίηση θα είναι μεγαλύτερη.
Ο τρόπος για να δείχνουν κάθε πρωί ωραίες και στη θέση τους είναι να τις χτενίζετε με μια ελαφρώς γυριστή βούρτσα και ιδανικά σε συνδυασμό με τον ζεστό αέρα από το πιστολάκι σας.
Εάν πετάνε αρκετά βρέξτε τες λιγάκι πρώτα και μην ξεχνάτε να τις χτενίζετε κάθε φορά που λούζεστε ακόμη και εάν δεν τις στεγνώνετε.

7. Το τεράστιο ατού τους είναι ότι σας δίνουν ποικιλία υπέροχων χτενισμάτων μέσα σε πολύ λίγα λεπτά!
Όταν βιάζεστε και δεν έχετε χρόνο να ετοιμαστείτε για το γραφείο ή μια έξοδο και τα μαλλιά σας χρειάζονται λούσιμο ή ένα πιο περιποιημένο χτένισμα λούστε μόνο τις αφέλειες ισιώστε τες πιάστε τα υπόλοιπα μαλλιά σας σε ένα ψηλό ή χαμηλό κότσο, βάλτε λίγο λακ σε όλα τα μαλλιά και είστε έτοιμη με ένα super chic και γρήγορο χτένισμα.

8.Δεύτερο τεράστιο ατού?  
Κρύβει ρυτίδες σπυράκια και ότι άλλο σημάδι υπάρχει στο μέτωπο σας. 
Κι αν η αφέλεια είναι καμπυλωτή σε σχήμα ανάποδο χαμόγελου κρύβει και τις ρυτίδες στο πλάι των ματιών σας!


9. Το ότι θα τα κόψετε αφέλειες δε σημαίνει ότι κάθε χτένισμα πρέπει να έχει και αυτές.
Μπορείτε να δημιουργήσετε πολλά χτενίσματα και να τις κρύψετε εμφανίζοντας ξανά το μέτωπο σας. Μέρος του ή ολόκληρο!
10. Ακόμα κι αν πιστεύετε πως δε σας ταιριάζουν ή συνειδητοποιήσετε ότι δεν σας αρέσουν ή γιατί δεν μπορείτε να τις κουμαντάρετε και βαριέστε το πόσο συχνά θέλουν περιποίηση απλά αφήστε να μακρύνουν κόβοντας και τα μπροστινά μαλλιά σε σκάλες για να είναι ομοιόμορφα με τις κοντές σας φράντζες-πρώην αφέλειες, δώστε τους χρόνο και όλα θα βρουν το μήκος τους.
Τρίχες είναι εξάλλου, πάντα θα μακραίνουν! 

Δεν υπάρχουν σχόλια :