Drop Down Menus CSS Drop Down Menu Pure CSS Dropdown Menu

3 Οκτ 2014

SHOES: Γόβες! Πως να Φορέσετε Το Κάθε Χρώμα!Συζητώντας πρόσφατα με δυο φίλες για το χρώμα που πρέπει να επιλέξουν  στην πρώτη τους ψηλοτάκουνη γόβα συνειδητοποίησα ότι ναι μεν το μπεζ/nude είναι το πιο διακριτικό ευκολοφόρετο χρώμα αλλά αυτό που έχουν στο μυαλό τους οι περισσότερες γυναίκες είναι το μαύρο.
Φυσικά αυτά είναι και τα δυο χρώματα που βρίσκονται στην κορυφή όταν μιλάμε για παπούτσια!
Με ακριβώς πίσω τους να βρίσκονται το λευκό και τα διακριτικά-ήσυχα-βασικά γκρι καφέ μπλε και δυστυχώς ως τελευταία επιλογή τα πιο έντονα κόκκινο πορτοκαλί κίτρινο πράσινο μωβ κ.α.
Όμως τα χρώματα είναι αυτά που αλλάζουν ένα outfit και όταν έχουμε να κάνουμε με το πιο κομψό σχέδιο σε γόβα –μυτερή χωρίς φιάπα- ακόμα και το πιο έντονο χρώμα ή μοτίβο κυριολεκτικά μας μεταμορφώνει!
Φορέστε λοιπόν κι εσείς τα sexy ψηλοτάκουνα επιλέγοντας ανάμεσα σε οποιοδήποτε χρώμα επιθυμείτε!

1. Λευκές:
Έκτος από την “μαγική” ιδιότητα που έχει να δένει με όλα τα χρώματα
-με κάποια λιγότερο, με κάποια περισσότερο-, το λευκό έχει και μια άλλη “μαγική“ ιδιότητα, συνδεδεμένο με την καθαρότητα, το περνάει και σε εμάς κάνοντας μας αυτομάτως να δείχνουμε πιο καθαρές, πιο φρέσκες.
Το λευκό λοιπόν μπορεί να συνοδεύει κάθε μας outfit, όποια και όσα χρώματα και σχέδια κι αν περιέχει, και να το κάνει τόσο απλά πολύ chic, φωτίζοντας το διακριτικά χωρίς να το “φορτώνει” καθόλου, αλλά ούτε και να ”χάνεται” όπως οι nude γόβες.
Το χρώμα που δένει θαυμάσια με οποιοδήποτε άλλο!
2. Μπεζ/Nude:
Επίσης η απόχρωση που ταιριάζει με όλα τα χρώματα!
Μπεζ/nude λοιπόν για πιο διακριτικό αποτέλεσμα με ένα τεράστιο πλεονέκτημα αφού τα άχρωμα αυτά παπούτσια που έχουν ίδιο τόνο με την επιδερμίδα μας επεκτείνουν οπτικά τα πόδια μας κάνοντας τα να φαίνονται ψηλότερα!
3. Κίτρινες:
Το κίτρινο, συμβολίζει την ζεστασιά, την φιλικότητα, την δημιουργία, την επικοινωνία, τη διανόηση την επιστημονική σκέψη και την καλή διάθεση.
Επίσης ευνοεί τη συγκέντρωση και τη μελέτη αφού είναι το χρώμα της πνευματικής διαύγειας, της έμπνευσης, της οργάνωσης και της πειθαρχίας!
Δένει θαυμάσια με : μωβ μπλε  χρυσό. 
 
4. Πράσινες:
Ταιριάζει περίφημα και με ουδέτερα και με πιο έντονα χρώματα δίνοντας μας πολύ στυλ χωρίς να “φωνάζει”, αλλά ούτε και να κρύβεται πίσω από την ευκολία του “ταιριάζω με όλα” που έχουν τα ουδέτερα χρωματα. 
Δένει θαυμάσια με : μωβ πορτοκαλί καφέ!


5. Μπλε:
Το μπλε ανήκει στα βασικά χρώματα.
Συμβολίζει την ηρεμία τον διαλογισμό την αρμονία. 
Θεωρείται  το χρώμα της περισυλλογής, το χρώμα που δροσίζει χαλαρώνει και εκπέμπει αξιοπιστία.
Το χρώμα της θάλασσας, το χρώμα που δηλώνει σταθερότητα και ευνοεί την γαλήνη. Δένει θαυμάσια με : κίτρινο πορτοκαλί πράσινο (με το τελευταίο η προυπόθεση είναι να ταιριάζουν οι αποχρωσεις τους)


6. Κόκκινες:


Το κόκκινο χρώμα συμβολίζει το πάθος, την αγάπη, την επανάσταση.

Ζεστό χρώμα, το χρώμα της σεξουαλικότητας, της φωτιάς, της έντασης.

Είναι γνωστό ότι διεγείρει πνευματικά άλλα και σωματικά.
Σύμφωνα με μελέτες του πανεπιστήμιου Rochester, το κόκκινο επηρεάζει υποσυνείδητα τον αντρικό πληθυσμό, κάνοντας τον να βλέπει την γυναίκα που το φοράει πιο επιθυμητή!
Με βάση πειράματα που έγιναν στο χρώμα που φορούσαν οι γυναίκες, το κόκκινο έκανε τους άντρες να νιώθουν μεγαλύτερη σεξουαλική έλξη και να γίνονται πιο γενναιόδωροι προς αυτές!
Δένει θαυμάσια με : λευκό navy blue λεοπαρ μπεζ

7. Μωβ:
Το αριστοκρατικό μωβ βρίσκεται μεταξύ κόκκινου και μπλε.
Ένα χρώμα μυστήριο, πνευματικό, πολυτελές, μελαγχολικό.
Το μωβ συμβολίζει τον οραματισμό, την εξέλιξη, την γνώση.
Αν και το μωβ δεν  κατατάσσεται στα φωτεινά χρώματα, δεν σημαίνει ότι δε δίνει χρώμα στο ντύσιμο μας, και παρόλο που προτιμάται πιο πολύ τον χειμώνα, επειδή είναι πιο χαμηλών τόνων, μπορεί να φορεθεί άνετα όλες τις εποχές!
Δένει θαυμάσια με : κιτρινο μπλε γκρι πρασινο


8. Πορτοκαλί:

Το Ζωντανό. Το χρώμα που εμπνέει απελευθερώνει ισορροπεί.
Το χρώμα της πολυτέλειας, το χρώμα που συνδέεται με το ιερό τσάκρα χαρά (σεξουαλικότητα και αναπαραγωγή), το χρώμα της ενέργειας, της ανεξαρτησίας, της εμπιστοσύνης, το χρώμα που διεγείρει την δημιουργικότητα την διασκέδαση την ενεργητικότητα! 
Δένει θαυμάσια με : Μωβ καφέ μπλε κόκκινο φούξια9. Ροζ:


Το γλυκό ροζ ανήκει στα ζεστά χρώματα, και προκύπτει από την ένωση του καθαρού λευκού και του έντονου κόκκινου.
Ένα γλυκό χρώμα που εμπνέει ηρεμία, τρυφερότητα, αθωότητα, παιδικότητα. 
Θεωρείται αισιόδοξο χρώμα, αν και πρέπει να μην χρησιμοποιείται σε μεγάλες ποσότητες, γιατί τότε λέγεται πως βγάζει επιθετικότητα.
Επίσης το ροζ είναι από τα χρώματα που ταιριάζει με όλα τα χρώματα, αρκεί βέβαια να είναι οι σωστές αποχρώσεις.
Δένει θαυμάσια με : Γκρι καφε μαυρο 10. Καφέ:


Το σταθερό.

Ουδέτερο χρώμα και συμβολίζει την απλότητα την φιλία την εμπιστοσύνη και την σταθερότητα.

Βασικό χρώμα του πλανήτη μας άμεσα συνδεδεμένο με την φύση συσχετίζεται τον σεβασμό την σοβαρότητα αλλά και το μυστήριο.
Δένει θαυμάσια με : Γκρι ροζ πορτοκαλί πράσινο μπλε
11. Μαυρες:
Το σκούρο βαθύ και πάντα σοβαρό μαύρο συμβολίζει το σκοτάδι, το κακό το πένθος, την θλίψη, την απελπισία, την παραίτηση, τη φθορά.
Βέβαια προτιμάται πολύ στο ντύσιμο όχι μόνο γιατί αδυνατίζει και ταιριάζει με τα περισσότερα χρώματα, αλλά και γιατί συνδυαστικά με κάποιο πιο φωτεινό ή ουδέτερο χρώμα δίνει πολύ ισορροπημένα Outfits.
Δένει θαυμάσια με : όπως όλα τα χρώματα ετσι και αυτό ταιριάζει με τα ησυχα διακριτικα μπεζ εκρου λευκο γκρι παστέλ, και λιγότερο με κάποιες αποχρώσεις του καφέ

12.  Γκρι:
Το Διπλωματικό! Ουδέτερο χρώμα και αυτό, συμβολίζει τη μουντάδα και τη ψυχρότητα. Λέγεται μάλιστα ότι το γκρι χρώμα βοηθά στην εύρεση συμβατικών λύσεων και μας βγάζει εύκολα από την σκέψη του τι να φορέσουμε
Επίσης βασικό χρώμα της γης, συσχετίζεται με την ελπίδα την επιμονή αν και κάποιες φορές θεωρείται βαρετό.
Δένει θαυμάσια με :Ροζ καφε μωβ μπλε


13. Μεταλλικές:


Γιατί το χρυσό και το ασημι πρέπει να είναι στα πόδια μας! 
Κι αν δεν υπάρχει πρίγκιπας του παραμυθιού να απλώσει μπροστά μας κάποιο πολύτιμο μέταλλο, εμείς προχωράμε κυριολεκτικά και μεταφορικά επιλέγοντας ψηλοτάκουνα με μεταλλικές αποχρώσεις!
Κάτι να γυαλίζει λοιπόν στα πόδια μας χαρίζοντας πολυτελές αέρα στο ντύσιμο μας!
Το ασημί δένει θαυμάσια με : Ροζ, γκρι, κόκκινο, φούξια, μαύρο, μπλε όλα τα παστέλ
Το χρυσό δένει θαυμάσια με : Μωβ, κόκκινο, μαύρο, πορτοκαλί, κίτρινο, μπλε14. Animal Print:
Leopard.
Τι συμβαίνει όταν το πιο θηλυκό και sexy pattern συναντά το πιο κομψό σχέδιο παπουτσιού, την ψηλή μυτερή γόβα? 
Ένα ακαταμάχητο ζευγάρι γεννιέται κάνοντας το φυσικά αντικείμενο πόθου χιλιάδων γυναικών!
Το κομψό και διαχρονικό αυτό Pattern, εμπνευσμένο ή εξ ολοκλήρου φτιαγμένο από το υπέροχο ζώο της λεοπάρδαλης, είναι σίγουρα ένα αγαπημένο τύπωμα που όμως έχει κάποια όρια αφού πρέπει να φορεθεί με περιορισμό και να έχει τους σωστούς χρωματισμούς για να μη δείξει “δεύτερο”.
Περιοριστείτε λοιπόν σε ένα κομμάτι ή δυο το πολύ, αρκεί το δεύτερο να είναι κάτι μικρό σε όγκο όπως για παράδειγμα μια ζώνη με ένα φουλάρι ή ένα ζευγάρι μπαλαρίνες με λεοπάρ βραχιόλια. 
Δένει θαυμάσια με : Κόκκινο Καφε μπεζ καμηλό πορτοκαλί  
Άλλο animal print.
Φορέστε το με τα ήσυχα και διακριτικα χρώματα της παλέτας ή συνδυαστε το με αυτα που εχει πανω του το συγκεκριμενο μοτιβο!15. Μοτίβα:1 σχόλιο :

Ανώνυμος είπε...

Απλά τέλειο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Σοφία