Drop Down Menus CSS Drop Down Menu Pure CSS Dropdown Menu

8 Νοε 2013

DETAILS:must have-must love.Τα 10+1 βασικά κοσμήματα που πρέπει να έχουμε!Δέκα βασικά ρούχα, δέκα βασικά παπούτσια, δέκα βασικά κοσμήματα. 
Γιατί αν έχουμε αυτά τα τριάντα στο σύνολο κομμάτια μπορούμε να κάνουμε θαύματα και να δημιουργήσουμε υπέροχους κομψότατους συνδυασμούς!
Και φυσικά γιατί πάντα πριν αγοράσουμε ένα fashion κομμάτι ή κάτι που μας αρέσει πολύ, καλό είναι να γνωρίζουμε και φυσικά να έχουμε τα βασικά κομμάτια σε κάθε κατηγορία. 


Πόσο μάλλον τα κοσμήματα που τις περισσότερες φορές αλλάζουν όλο μας τον αέρα με την κομψότητα τη διαχρονικότητα και την ευκολία που έχουν να συνδυάζονται με όλα, όλες τις ώρες!  
Και ένα ακόμα βασικό προτέρημα που έχουμε στην εποχή μας, είναι πως δε χρειάζεται να δώσουμε σημαντικό ποσό για να αποκτήσουμε κάποιο κόσμημα –όπως πριν αρκετά χρόνια- αφού υπάρχει τεράστια ποικιλία σε ποιότητα τιμή μέγεθος χρώμα και σχέδιο ακόμα και στα φο!
Πάμε λοιπόν να δούμε ποια είναι αυτά που πρέπει να βάλουμε στην μπιζουτιέρα μας και που θα στολίζουν αυτιά λαιμό και χέρια για πολλά πολλά χρόνια!


1. Σκουλαρίκια Πέρλες (καρφάκια)
Τα αγαπημένα μου σκουλαρίκια! 
Γιατι? 
Για τον elegant αέρα που μας δίνουν απλόχερα απλά και μόνο φορώντας τα στα αυτιά μας!
Κι ως παρατηρητής που είμαι, πριν περίπου 2 χρόνια έτυχε να βρεθώ με μια φίλη μου που είχε ένα απλό βάψιμο, απλό ντύσιμο και ίσια μαλλιά σε αλογοουρά, όμως ένα μικρό κομμάτι σε όγκο, οι πέρλες που φορούσε στα αυτιά, κυριολεκτικά άλλαζαν όλο της το Outfit από casual σε casual chic. Τόσο απλά!
Φορέστε λοιπόν κι εσείς αυτό το υπέροχο κόσμημα κάθε ώρα της ημέρας, από μια πρωινή βόλτα με ένα jean παντελόνι, μπαλαρίνες, ένα απλό Top και μια κομψή δερμάτινη ή τετραγωνισμένη τσάντα, μέχρι έναν γάμο! 
Προσέξτε μόνο να μην το παρακάνετε με την ποσότητα, και αρκεστείτε μόνο στα αυτιά ή σε ένα μικρό βραχιόλι, εκτός εάν είστε μεγαλύτερης ηλικίας, χολιγουντιανή star ή έχετε μια πολύ επίσημη έξοδο (γάμο, δεξίωση).


2. Διαμαντένια Σκουλαρίκια (μονοπετράκια)
Ποιος είπε ότι το μονόπετρο είναι μόνο για το χέρι μας όταν μας κάνουν πρόταση γάμου? Είναι και για τα αυτιά μας!
Μικρά σκουλαρίκια που στολίζουν και τα δυο μας αυτιά, μικρά, μεγάλα, στρογγυλα ή τετράγωνα, μεταμορφώνουν επίσης όλο μας το look σε πιο elegant, γυαλίζοντας περισσότερο από τις πέρλες χωρίς όμως να είναι όσο σοφιστικέ είναι αυτές!
Διαμαντένια σκουλαρίκια λοιπόν επίσης για κάθε ώρα της ημέρας χωρίς να περιοριζόμαστε στον αριθμό των διαμαντένιων κοσμημάτων που θα φορέσουμε (φο ή αληθινά)!


3. Στρογγυλα Σκουλαρίκια (κρίκοι)
Οι κρίκοι δεν είναι μόνο διαχρονικοί αλλά έχουν και ιστορία να πουν αφού είναι το πρώτο κόσμημα που φορέθηκε στα αυτιά, μετρώντας αρκετά χρόνια πίσω, αιώνες μάλιστα, που υπάρχουν.
Συγκεκριμένα οι κρίκοι έχουν βρεθεί χαραγμένοι σε βασιλικούς τάφους στην αρχαία Περσέπολις στο Ιράν το 2,500 π.Χ. δείχνοντας σκηνές από την ζωή της Περσικής αυτοκρατορίας οπου φορούσαν κρίκους στα αυτιά.
Φυσικά η ιστορία τους δε σταματά εκεί, αφού τους φορούσαν και στην αρχαία Αίγυπτο στην Βαβυλωνία αλλά και στην αρχαία Ελλάδα.
Κι αν και εξαφανίστηκαν για πολλά χρόνια από το ευρωπαϊκό κοινό (συνεχίστηκαν όμως να φοριούνται στην Αφρική και στην Αίγυπτο) επανήλθαν δυναμικά την δεκαετία του ‘60 με την Marilyn Monroe και την Sophia Loren να τους τιμούν δεόντως αφαιρώντας από πάνω τους τον εξωτικό αέρα που είχαν, δείχνοντας ότι μπορούν να είναι κομψοί αλλά και sexy!
Έπειτα ήρθαν τα 70s με τον πιο hippy αέρα τους, κάνοντας τους κρίκους να είναι δικαίως ένα must have κόσμημα για τα αυτιά, ένα κόσμημα που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα, σε χρυσό ή ασήμι με διαμάντια ή απλό, διατηρώντας όμως πάντα το σχήμα του χωρίς να έχει τίποτα το περιττό! 


4. Μακριά Σκουλαρίκια.
Ουσιαστικά είναι κάτι ανάμεσα σε κοντά σκουλαρίκια (πέρλες, διαμαντάκια) και σε κρίκους.
Ένα κομμάτι μεταξύ αυτών, ανήκει σε αυτήν την λίστα γιατί ξεχωρίζει χωρίς να έχει κάτι από τα παραπάνω, αφού "φαίνεται" λίγο περισσότερο από τα δυο πρώτα και είναι πιο κομψό από τους κρίκους! 
Επιλέξτε λοιπόν το σχέδιο που θέλετε -κατα προτίμηση κάτι "ήσυχο"- στο μήκος που θέλετε και σε μέταλλο όχι σε χρώμα για να είναι πιο ευκολοσυνδύαστο και φυσικά πιο διαχρονικό!


5. Κολιέ με πέρλες.
Φυσικά οι πέρλες δεν θα μπορούσαν να μπουν μόνο σε μια κατηγορία σε αυτήν τη λίστα!
Βασικό κόσμημα λοιπόν είναι και μια σειρά από πέρλες για το λαιμό μας.
Αυτό που πρέπει να προσέξουμε είναι οι πέρλες να μην είναι πολύ μεγάλες, να είναι κοντά στον λαιμό μας και να φαίνονται όταν το top μας είναι με λαιμοκοψη.
Και φυσικά το χρώμα τους.
Αν είναι φο καλό θα είναι να μην πολύ λευκές να έχουν δηλαδή έναν περλέ χρωματισμό για να φαίνονται πιο αληθινές!
Κι αν και υπάρχουν και τα μαύρα μαργαριτάρια που ως πιο σπάνια είναι και πιο ακριβά, τα λευκά πάντα θα ξεχωρίζουν και θα μεταμορφώνουν υπέροχα κάθε μας σύνολο, δίνοντας μας μάθημα κάθε φορά ότι η κομψότητα είναι στα απλά πράγματα!


6. Κοντό κολιέ
Φυσικά όταν λέω κοντό δεν αναφέρομαι σε κάποιο μεγάλο κοντά στον λαιμό, τύπου statement που είναι τώρα στη μόδα, αλλά σε κάποιο λεπτό και διακριτικό που μπορεί να φοριέται μέσα στα χρόνια, μόνο του ή μαζί με κάποιο άλλο επίσης σε Mini μέγεθος!
Επιλέξτε λοιπόν ανάμεσα σε κάποιο μικρό διαμαντάκι, σε μια πέρλα που περνά μέσα της αλυσίδα ή που κρέμεται επίσης σε λεπτό αλυσιδάκι ή και σε κάποιο άλλο μίνι σχέδιο όπως ματάκι, σταυρός κ.α.
Το μόνο που πρέπει να προσέξετε είναι η αλυσίδα να είναι από μέταλλο και όχι από κορδόνι ή πετονιά γιατί είναι πιο διαχρονική και φυσικά δείχνει πιο κομψή!


7. Μακρύ κολιέ
Όπως πρέπει να έχουμε ένα διακριτικό λεπτό κολιέ έτσι πρέπει να έχουμε και ένα διακριτικό μακρύ κολιέ στα κοσμήματα μας που θα μας συνοδεύει μέσα στα χρόνια!
Κατά προτίμηση σε ασήμι ή χρυσό χωρίς χρώμα δηλαδή γιατί όπως είπα ήδη αυτά τα δύο μέταλλα είναι και πιο διαχρονικά και πιο elegant από τα χρωματιστά.
Επιλέξτε λοιπόν ένα κολιέ με ωραία αλυσίδα (αυτή που έχει χοντρά κρικακια και μπαίνει το ένα μέσα στο άλλο είναι τέλεια) με ένα επίσης ωραίο κρεμαστό σε σχήμα και μέταλλο που σας αρέσει. 
Ιδανικά βέβαια είναι να έχουμε και χρυσό και ασημένιο μακρύ κολιέ!


8. Δαχτυλίδια
Ποιος είπε ότι Must have δαχτυλίδι είναι μόνο το μονόπετρο ή μια βέρα γάμου? 
Κι αν δηλαδή δεν μας κάνουν ποτέ πρόταση γάμου η δεν μας προσφέρουν μονόπετρο ή δε θέλουμε να παντρευτούμε σημαίνει ότι δε θα φοράμε δαχτυλίδια? 
Όχι βέβαια.
Υπάρχει και γι αυτό το μέρος του σώματος ένα κόσμημα που πρέπει να έχουμε και δεν είναι τίποτα από τα παραπάνω.
Λεπτά χρυσά/ασημένια βεράκια με σχέδιο ή σκέτα ή και μια διαμαντένια βέρα ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία.
Κι η αλήθεια είναι ότι θυμίζουν βέρα γάμου αλλά δεν είναι και ειδικά όταν φοράμε πολλά μαζί σε άλλο δάχτυλο από αυτό που φοριέται η βέρα!

9. Βραχιόλια (Βέργες)
Το κλασσικό βραχιόλι που πρέπει να έχει κάθε γυναίκα είναι ένα.
Λεπτή χρυσή βέργα! 
Σίγουρα το κλασσικό και υπέροχο Cartier με τις βίδες είναι ιδανικό αλλά επειδή δεν είναι καθόλου οικονομικό μπορούμε να βρούμε κάποιο άλλο χρυσό ή φο που δεν θα κοστίζει τόσο και θα δείχνει εξίσου ωραία στον καρπό μας!
Βέργες λοιπόν, όπως επίσης λέγονται τα συγκεκριμένα απλά βραχιόλια, λεπτά στρογγυλά ή πλακέ είναι Must have και πολύ εύκολα στο να φορεθούν.
Μόνο ένα, πολλά μαζί, με κάποιο βραχιόλι ή και μπλεγμένα με άλλα σχέδια ή με το ρολόι σας!


10. Ριβιέρα
Επίσης βραχιόλι μόνο που διαφοροποιείται λίγο από τις κλασσικές βέργες αφού αυτό είναι σε λευκό μέταλλο (ασημένιο ή λευκόχρυσο) και έχει πάνω διαμάντια, το ένα πίσω από το άλλο.
Εξού και το όνομα του, αφού Ριβιέρα σημαίνει ακτή, λόγω λοιπόν της συνεχόμενης σειράς που έχουν οι πέτρες πάνω στο βραχιόλι έχει ονομαστεί έτσι!
Διαμαντένιο βραχιόλι με σχετικά μικρό πάχος, που δεν είναι απαραίτητο να είναι αληθινό αρκεί να είναι στο συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο επίσης μπορεί να φορεθεί μόνο του ή με άλλα βραχιόλια ίδια ή άλλου σχήματος. 
Αν όμως μιλάμε για μια πιο φαρδιά ριβιέρα προτιμήσετε να την φορέσετε μόνη της!+1.Ρολόι
Δε θα μπορούσε να λείπει από τα κοσμήματα που πρέπει να έχουμε αν και δεν ακριβώς κόσμημα αφού ο ρόλος του είναι πιο πολύ πρακτικός.
Βέβαια ένα καλοφτιαγμένο και όχι απαραίτητα πανάκριβο ρολόι με δερμάτινο λουράκι ή μπρασελέ σε μικρό καντράν (το πολύ 39mm για να είναι θηλυκό και διαχρονικό) μπορεί να δείξει ως κόσμημα και να μας συνοδεύει και στην πιο επίσημη έξοδο!
Και κάτι που ίσως δεν γνωρίζατε είναι πως όταν θέλουμε το ρολόι να φορεθεί ως κόσμημα, το φοράμε στο δεξί χέρι χωρίς καθόλου βραχιόλια!


2 σχόλια :

Ανώνυμος είπε...

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΨ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙ ΦΙΟΓΚΑΚΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ?????????// ΑΣ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΛΖ!!

Rania Stam είπε...

ΕΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΒΟΛΤΑ ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΟΝΟ ΜΕ ΑΞΕΣΟΥΑΡ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΒΡΕΙΣ, ΕΠΙΣΗΣ ΙΣΩΣ ΚΑΙ ΣΤΑ Η&M!